Playstation Monitor Kopen

PlayStation Monitor kopen?

HomePlayStation Monitoren

Wil je een PlayStation monitor kopen? Dan bied de markt jou veel keuze. Maar waar moet je nu uiteindelijk allemaal op letten bij aankoop van een monitor voor je PlayStation. Geen zorgen! Na het lezen van deze pagina weet je precies waar je rekening mee moet houden.

Direct je PlayStation monitor kopen? Bekijk dan onze toplijsten:

• Beste PS4 monitoren
• Beste PS4 pro monitoren
• Beste PS5 monitoren

Waar moet ik op letten?

Om de juiste beslissing te nemen voor het kopen van een PlayStation monitor moet je op een aantal zaken letten. Wij hebben hieronder alles voor jou op een rijtje gezet.

1. Type PlayStation

Ten eerste moet je weten voor welke PlayStation je een monitor wil kopen. Per PlayStation heb je weer een keuze uit honderden monitoren. Uiteraard wil je alles uit jouw console halen wat deze te bieden heeft. Daarom leggen wij uit waar je op moet letten. Dus bepaal eerst voor jezelf of je een monitor wil kopen voor de PS4, PS4 pro of PS5.

Weet je voor welke PlayStation je een monitor gaat kopen, let dan op de volgende punten:

2. Aantal hertz

Met de PlayStation 4 (Pro) game je met een maximale framerate van 60fps. Dit betekent dat je met schermen met een verversingssnelheid van 60hz of hoger altijd goed zit.

De PlayStation 5 kan echter 120fps aan. Je wilt natuurlijk alles uit je next gen console halen. Daarom adviseren wij om dan voor een monitor met minimaal 144hz te gaan.

3. Reactietijd

Daarnaast wil je de snelste reactietijd, zodat je geen last hebt van input lag. Input lag is de tijd dat het duurt voordat een monitor het indrukken van een knop verwerkt. Dit wil je als gamer natuurlijk niet hebben. Zorg ervoor dat jouw monitor een reactietijd van 5ms of lager heeft. Dan weet je zeker dat je goed zit.

4. Soort paneel

Verder kan je rekening houden met het soort paneel, je komt voornamelijk TN, IPS en VA panelen tegen:

TN panelen staan bekent om zijn snelle reactietijden, echter hebben een slechtere beeldkwaliteit. Bij deze schermen is het belangrijk dat je er recht voor zit, anders kan je kleur en kwaliteit verschil zien.

IPS panelen hebben een goed contrast, een optimaal kleurbereik en een goede reactietijd. De schermen leveren vanuit elke kijkhoek dezelfde beeldkwaliteit. Hier hangt dan meestal ook een hoger prijskaartje aan.

VA panelen hebben meestal hoge verversingsnelheden maar lage reactietijden. Qua beeldkwaliteit zitten ze tussen de IPS en TN panelen in.

5. Resolutie

De PlayStation 4 en PlayStation 4 slim hebben een maximale video output van 1080p. Dus een scherm met 1440p of 4k is overbodig. Hier betaal je immers aanzienlijk meer voor.

De PlayStation 4 pro beschikt over een video output van 1080p of 4k. Daarbij moet je rekening houden dat een 4k scherm over een HDMI 2.0 poort of hoger moet beschikken.

De PlayStation 5 ondersteunt 4k, 1080p, 1440p en 120fps. Daarnaast moet je er op letten dat je monitor een HDMI 2.0 poort of hoger heeft, anders kan je niet op 4k en/of 120fps gamen.

6. Aantal inch

De grootte van het scherm is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur. Professionele console gamers gamen meestal op schermen van 24inch. Dit is de meest gangbare maat voor First Person Shooters. Voor MMORPG’s, adventure en story-based games worden veelal schermen van 27inch of groter gebruikt.

Ga je voor een 4k scherm? Dan wil je natuurlijk de kwaliteit goed ervaren. Deze schermen zijn op zijn mooist vanaf de 27inch.

PlayStation monitor kopen? Bekijk onze koopadviezen

Ben je nog niet zeker welke PlayStation monitor je wilt kopen? Wij hebben voor jou al op de bovenstaande punten gelet en de beste monitoren op een rijtje gezet.

Dus kan je wat extra advies gebruiken bij je keuze? Bekijk dan onze toplijsten:

De beste monitor voor PS5 van 2024 | Bekijk onze TOP 6!

De beste monitor voor PS5 van 2024 | Bekijk onze TOP 6!

Ben je op zoek naar de beste monitor voor PS5? Bekijk dan snel onze TOP 6. In deze selectie vind je monitoren waar je het maximale uit je PS5 kan halen. We hebben gekeken naar monitoren die zorgen dat je gebruik kan maken van de 4k 120hz...

Beste PS4 Pro monitor – De TOP 5

Beste PS4 Pro monitor – De TOP 5

Ben je op zoek naar de beste PS4 Pro monitor? Een gaming monitor heeft verschillende voordelen ten opzichte van een televisie scherm. Door het compactere formaat zie je alles in één oogopslag. Daarnaast neemt een monitor een stuk minder ruimte in...

Beste game monitor voor PS4 – De TOP 6

Beste game monitor voor PS4 – De TOP 6

Ben je op zoek naar de beste game monitor voor je ps4? Een monitor heeft diverse voordelen ten opzichte van een televisie scherm. Door het kleinere formaat zie je alles in één oogopslag en bespaar je ook aanzienlijk in de ruimte op je kamer....